loading...

Doa Haru Istri Pertama di Pernikahan Suami dan MadunyaBantulah ShareIni kisah istri yang rela dimadu oleh sang suami. Perempuan ini menghadiri proses akad nikah sang suami dengan istri ke dua, serta memberikan doa yang mengharukan kepada mereka.

Ummu Aiman Mohd Sani. Demikian nama perempuan 27 tahun yang rela dimadu itu. Istri pertama itu menguatkan hati menyaksikan proses akad nikah suaminya, Mohd Salman Mohd Sabri (33) dengan istri ke dua, Nurul Mubaraqah Najri (21).
"Saya doakan suami menjadi pemimpin yang baik dan bertanggungjawab. Sekaligus dapat mendidik kami berdua menjadi isteri solehah," kata Ummu Aiman, sebagaimana dikutip Dream dari laman Siakap Keli, Senin 2 Mei 2016.
"Saya berharap kesediaannya berpoligami ini mampu menjadi contoh kepada masyarakat di luar sana," tambah dia.
Pernikahan antara Mohd Salman dengan Nurul Mubaraqah ini digelar secara meriah di Masjid Cahaya Iman, Bandar Country Homes, Rawang, Selangor, Malaysia, pada Minggu malam, 1 Mei 2016.
"Saya harap ia (keluarga) menjadi model keluarga poligami kepada semua," kata Ummu Aiman. Sementara, Mohd Salman berharap kedua isterinya dapat menjalin hubungan yang baik


sumber : dream.co.id