loading...

Jangan Abaikan !! Tak Sangka Air Rebusan Jagung Boleh Mengubati Darah Tinggi, Diabetes Dan Merawat Buah Pinggang !!



Air rebusan jagung sebenarnya berguna untuk merawat beberapa jenis penyakit, salah seorang daripada mereka adalah untuk mengubati tekanan darah tinggi / tekanan darah tinggi, kencing manis, merawat batu karang, batu karang menyembuhkan tekanan, dan untuk menghentikan tabiat kencing malam kanak-kanak.

1. Air rebusan jagung untuk mengubati tekanan darah tinggi
  • Bahan ini 5-7 diperlukah tongkol jagung muda dan 1 segelintir jagung sutera
  • Semua bahan yang direbus dengan air untuk 110 ml
  • Tekanan jagung kuahnya, dan minum setiap hari selama 7 hari.
2. Air rebusan jagung untuk pesakit kencing manis
  • Rebus jagung tanpa mengeluarkannya dari pihak pemegang dan ia mengiktiraf taman kegunaan
  • Selepas minuman jagung memasak air masak dengan kerap sebanyak dua hingga tiga kali seminggu
  • Dengan ketekunan, anda akan berasa keputusan.
3. Air rebusan jagung berhenti kencing malam dalam rutin kanak-kanak
  • Bahan-bahan yang diperlukan 1 segelintir jagung sutera
  • Tuangkan minuman 1 cawan jagung dan jagung sutera teh sebelum tidur.
  • Elakkan penggunaan berlebihan jagung sutera, kerana membebaskan jagung rambut mengurangkan tekanan darah dengan menarik tempoh yang singkat.
4. Air rebusan jagung untuk merawat tekanan batu karang
  • Bahan diperlukah 4 tongkol jagung, jagung sutera dan meninggalkan 1 segelintir segar 8 keping porselin Keji.
  • Semua bahan-bahan yang direbus di dalam air 110 ml
  • Tekanan jagung kuahnya, dan minum setiap hari.
  • Apabila batu karang telah dikeluarkan (dalam bentuk buih, manik atau batu-batu kecil), berhenti penyembuhan.
  • Kemudian teruskan dengan herba dari misai kucing herba dan meniran.
  • Langkah-langkah untuk membuat, tuangkan mendidih daun misai kucing dan 30 gr meniran daun dengan air panas, kemudian minum air.
5. Air rebusan jagung untuk mengubati batu karang
  • Bahan Diperlukan The jagung cob muda 5 dan misai 5 g herba kucing segar.
  • Bahan sepenuhnya direbus dengan air 110ml.
  • Saring Sup jagung dan minum setiap hari selama 2 minggu.
(Sumber:http://thedaunmedia.blogspot.sg/2016/04/jangan-abaikan-tak-sangka-air-rebusan.html)